Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor

Çin'in Rusya Büyükelçisi Zhang Hanhui, Salı günü yaptığı açıklamada, Çin ve Rusya'nın uzay sektöründe ortaklık potansiyellerinden istifade ederek uygulamaya dönük işbirliklerini güçlendireceklerini söyledi. Zhang, Rusya'nın Interfax haber ajansına verdiği yazılı demeçte, "Uzay sektöründeki etkileşimi, yüksek teknolojiler konusundaki ikili işbirliğinin örnek bir alanı yapacağız" dedi.

İki ülkenin son 30 yıl boyunca işbirliği alanlarını devamlı olarak derinleştirdiğini ve genişlettiğini vurgulayan Zhang; yeryüzü gözlemi, Ay'ın ve derin uzayın keşfi, uzay sektörü elektronik bileşenleri ve uzay çöplerinin izlenmesi dahil birçok alanda önemli sonuçlar elde edildiğine işaret etti.

Zhang, Çin ile Rusya'nın Eylül 2019'da Ay'ın ve derin uzayın keşfinde işbirliği yapılmasına ilişkin iki anlaşma imzaladıklarını hatırlattı. Çinli diplomat, Çin ile Rusya'nın Ay'ın ve derin uzayın keşfinde işbirliği yapmaları için sağlam bir temel oluşturan bu iki belgenin etkin bir şekilde uygulandığını söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI