DAKKA, 15 Mart (Xinhua) -- Bangladeş'in başkenti Dakka'da Pazar günü düzenlenen "Çin ile İlkbahar Diyalogu" başlıklı basın toplantısında konuşan Li, "İkili ekonomik ve ticari ilişkilerimiz pandemi sırasında güçlü bir direnç gösteriyor. Çin-Bangladeş ekonomik ve ticari işbirliği ortak çıkarlarımız için her iki ülkenin toparlanmasını hızlandırmada önemli bir rol oynayacak" dedi.

Çin'in, Bangladeş'in Kuşak ve Yol İnisiyatif kapsamında taleplerine ve yüksek kaliteli kalkınma yönergesine uygun olarak Bangladeş ile daha fazla işbirliği olanaklarını araştırmayı taahhüt ettiğini söyleyen Li, Bangladeş'in tıbbi malzemeden sağlık çalışanlarına, aşı bağışından ortak aşı üretimine kadar her alanda ihtiyaç halinde Çin'e güvenebileceğini kaydetti.

Büyükelçi Li, Kuşak ve Yol İnisiyatif sayesinde Bangladeş halkının son yıllarda köprüler, tüneller, atık su arıtma tesisi ve rüzgar enerjisi projesi gibi çok sayıda mega projede ilerlemeye tanık olduğunu söyledi.

Çin: ABD, Taiwan'ı silahlandırmaya derhal son vermeli Çin: ABD, Taiwan'ı silahlandırmaya derhal son vermeli

Li, Çin'in yüksek kaliteli kalkınma arayışının yanı sıra reformlara, dışa açılmaya ve ekolojik korumayı teşvik etme taahhütlerine bağlı kalmayı sürdüreceğini de belirtti.

Çin'in Bangladeş Büyükelçiliği'nin yerel Business Standart gazetesi ile işbirliği içinde düzenlediği basın toplantısına yaklaşık 60 muhabir katıldı.

Editör: İRFAN KARSLI