Kültür - Sanat ve Tarih

Çin Büyük Körfez Bölgesi'nde turizmi geliştirmeyi planlıyor

Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı Çarşamba günü bir açıklama yaparak, Çin'in Guangdong-Hong Kong-Makao Büyük Körfez Bölgesi'nde kültürel ve turistik faaliyetleri geliştirmek amac...

Abone Ol

Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı Çarşamba günü bir açıklama yaparak, Çin'in Guangdong-Hong Kong-Makao Büyük Körfez Bölgesi'nde kültürel ve turistik faaliyetleri geliştirmek amacıyla kapsamlı bir kalkınma planı hazırlandığını açıkladı.

Çin, Büyük Körfez Bölgesi'ni yaşanabilir ve girişimci dostu bir alana dönüştürüp, gelişen kültür endüstrisine sahip bir turizm merkezi haline getirmeyi planlıyor. Plan, 2035 yılına kadar bölgenin turizm ve kültür sektörlerinin yüksek nitelikli kalkınma gerçekleştireceğini, bunun da ülkenin kültürel yumuşak gücü ile turizm rekabet gücünü daha fazla artıracağını öngörüyor.

Kalkınma planı aynı zamanda ulusal tarihin ve kültürün tanıtılması gerektiğinin altını çizerken, bölgedeki gençler için vatansever eğitimin güçlendirilmesi ihtiyacını da vurguluyor. Plan, Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, Guangdong Eyaleti yerel yönetimi ve Büyük Körfez bölgesinin kalkınma planlarına liderlik eden grubun ofisi tarafından ortaklaşa yayınlandı.