Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek

Bakanlığa bağlı Sosyal Kalkınma için Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Wu Yuanbin, Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, "Kültürel kalıntıların korunmasına ve bilim teknolojisi inovasyonuna ilişkin bir plan yayınlanacak. Çin, medeniyet ve kültürel kalıntılara dair anlayışı derinleştirmek ve kültürel kalıntıların korunmasına ilişkin teorik sistem geliştirmek için, temel ve disiplinler arası araştırmaları sürekli olarak güçlendirecek" dedi.

Wu, Çin'in kültürel kalıntıların güvenliği ve korunması, izleme ve erken uyarı, arkeolojik keşif ve kalıntı analizi, kültürel kalıntıların yapısal istikrar değerlendirmesi ve kültürel kalıntıların kurtarılması ve korunması konularında yeni atılımlar yapacağını belirtti. Wu ayrıca, "Çin, izotop analizi, eser element analizi, organik kalıntı analizi ve DNA araştırması da dahil olmak üzere kültürel kalıntıların incelenmesinde olumlu yönde ilerleme ve başarılar elde etti" diye konuştu. Genel Müdür Wu, Çin'in kültürel kalıntıların bilim teknolojisi yoluyla sergilenmesini de geliştireceğini ifade etti.

Editör: İRFAN KARSLI