Rapor, futbol kentlerinin her birinde 2025 yılına kadar en az iki adet profesyonel kulüp, bir adet ulusal düzeyinde hizmet verecek genç eğitim merkezi ile çok sayıda yerel futbol eğitim merkezinin kurulmasını öngörüyor. Rapora göre, bu kentlerdeki öğrencilerin yarısının sporla uğraşması ve her 10.000 kişiye en az bir futbol sahası düşmesi gerekiyor.

Çin Devlet Spor Genel Müdürlüğü ile Çin Futbol Federasyonu, futbolun gelişimini desteklemek için her yıl futbol kentlerinin her birine 5 ila 10 milyon yuan (0,78- 1,56 milyon ABD doları) temin edecek. Kentlerin bu programa katılabilmesi için kent idaresinin futbola her yıl en az 30 milyon yuan (4,7 milyon ABD doları) yatırım yapması gerekiyor.

Raporda futbol kentlerine; yerel futbol federasyonlarının güçlendirilmesi, profesyonel kulüplerin öz kaynak yeterliliklerinin optimize edilmesi, rekabet sisteminin iyileştirilmesi, futbolun halka yayılması, üst düzey futbol uzmanlarının getirilmesi, futbol tesislerinin inşası ve bir futbol kültürünün oluşturulması gibi görevler verileceği kaydediliyor. Raporda, futbol kentlerinin gelişimiyle birlikte futbolun Çin'in 2035 yılına kadar güçlü bir spor ülkesi olma hedefinde kilit rol oynayacağı da belirtildi.

Çin'in Köy Süper Ligi uluslararası yıldız futbolcuları ağırlıyor Çin'in Köy Süper Ligi uluslararası yıldız futbolcuları ağırlıyor

Editör: İRFAN KARSLI