DALİAN, 25 Haziran (Xinhua) -- Çin Başbakanı Li Qiang, Çin pazarının dışa açık ve devasa büyüklükte olduğunu vurgulayarak, iş ortamının daha da iyileştirileceğini taahhüt etti. Li, Çin'in kuzeydoğusundaki sahil kenti Dalian'da gerçekleştirilen ve Yaz Davos Forumu olarak da bilinen 15. Yeni Şampiyonlar Yıllık Toplantısı'nın Salı günü düzenlenen açılış oturumunda söz konusu açıklamayı yaptı.

Çin 2026 yılına kadar yapay zeka sektörü için 50'den fazla standart oluşturacak Çin 2026 yılına kadar yapay zeka sektörü için 50'den fazla standart oluşturacak

Başbakan, çok uluslu şirketler ile yerel işletmelerin Çin pazarında eşit şartlarda rekabet edip işbirliği yaparak, yükselen sektörlerin yaratılmasında ve büyümesinde kilit rol oynadıklarını söyledi. "Çin piyasa odaklı, hukuka dayalı ve uluslararası nitelikte bir iş ortamı oluşturmak için çaba sarf ediyor" diyen Li, ülkenin ayrıca pazar erişimi ve adil rekabeti kısıtlayan mantıksız düzenlemeleri de ortadan kaldırdığını sözlerine ekledi. Li, "İşletmelerin yenilikçi potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkarmak üzere işletmelerde çeşitli yenilikçi unsurların bir araya gelmesini teşvik edecek ve üstün girişimciliği güçlü şekilde destekleyeceğiz" dedi.

Editör: Şeymanur Erbay