DALİAN, 25 Haziran (Xinhua) -- Çin Başbakanı Li Qiang, Çin'in iklim değişikliğiyle mücadele etmeye kararlı olduğunu ve yeni enerji gibi yeşil sektörleri proaktif şekilde geliştirdiğini söyledi. Li, Çin'in kuzeydoğusundaki sahil kenti Dalian'da gerçekleştirilen ve Yaz Davos Forumu olarak da bilinen 15. Yeni Şampiyonlar Yıllık Toplantısı'nın Salı günü düzenlenen açılış oturumunda söz konusu açıklamayı yaptı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, göreve başlayan Hollandalı mevkidaşına tebrik mesajı gönderdi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, göreve başlayan Hollandalı mevkidaşına tebrik mesajı gönderdi

Li, Çin'deki yeni sektörlerin hızlı yükselişinin küresel teknolojik devrim ve yeşil kalkınma eğilimiyle uyumlu olduğunu dile getirdi. Başbakan, Çinli şirketler tarafından üretilen elektrikli araçlar, lityum bataryalar ve fotovoltaik ürünlerin sadece iç talebi karşılamakla kalmadığını, aynı zamanda küresel pazar arzını da zenginleştirdiğini belirtti. Li, bu durumun küresel enflasyonist baskıları hafiflettiğini ve iklim değişikliğiyle mücadelede küresel çabalara olumlu katkıda bulunduğunu ifade etti.

Editör: Şeymanur Erbay