2024 Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'nda sergilenen geleneksel eserler ilgi odağı oldu 2024 Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'nda sergilenen geleneksel eserler ilgi odağı oldu

ABU DABİ, 12 Eylül (Xinhua) -- Çin Başbakanı Li Qiang, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ikili ticaret hacmini daha da artırmak, yeni enerji, elektrikli araçlar, üst düzey imalat, biyotıp ve dijital ekonomi gibi alanlarda işbirliği fırsatlarını araştırmak, yükselen sektörler ve geleceğin sektörlerinin ileriye dönük planını ortaklaşa belirlemek ve yeni ekonomik büyüme noktaları oluşturmak istediklerini söyledi.

Li söz konusu açıklamayı Perşembe günü BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile görüşmesinde yaptı. Li, Çin-Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) serbest ticaret anlaşmasına ilişkin müzakerelerin en kısa sürede tamamlanması için BAE ve diğer KİK ülkeleriyle çalışmayı sürdürme konusunda istekli olduklarını belirtti. Al Nahyan ise ülkesinin tek Çin ilkesine bağlı olduğunu belirterek, Çin'in güvenilir işbirliği ortağı ve yüksek kaliteli Kuşak ve Yol işbirliği sürecinde de stratejik ortak olmak istediklerini ifade etti.

Kaynak: rss