Xinhua, 9. Asya Kış Oyunları'nın ev sahibi medya kuruluşu olacak Xinhua, 9. Asya Kış Oyunları'nın ev sahibi medya kuruluşu olacak

BEİJİNG, 11 Mart (Xinhua) -- Çin Başbakanı Li Keqiang, Cuma günü yaptığı açıklamada, Çin'in Kovid-19 ile mücadelesini salgın durumuna, virüsle ilgili yeni gelişmelere ve özelliklerine dayanarak daha bilimsel ve hedefi hale getirmeye devam edeceğini ifade etti.
Basın toplantısında konuşan Li, Çin'in iş ve yaşamın normal işleyişini sürdürmek ve endüstriyel ve tedarik zincirlerinin güvenliğini sağlamak amacıyla insanların yaşamını, sağlığını ve güvenliğini korumak için salgını önleyeceğini ve kontrol edeceğini söyledi.

Çin, uluslararası değiş tokuşlar ve işbirliğini aktif bir şekilde teşvik ederken Kovid-19 ile mücadeleye ve ekonomik ve sosyal kalkınmaya koordineli bir yaklaşım benimsediğini de sözlerine ekledi.
Yeni koronavirüs araştırmalarını derinleştirmenin, aşıların ve etkili ilaçların gelişimini güçlendirmenin gerekli olduğunu belirten Li, uluslararası toplumu dünyanın normale dönmesi amacıyla koşulları oluşturmak için beraber çalışmaya çağırdı.

Çin, salgının patlak vermesinden beri iş alışverişini devam ettirmek ve kilit alanlarda şirketlerin ve projelerin normal bir şekilde işleyişini sağlamak amacıyla hızlı hatlar ve yeşil koridorlar açtığını da sözlerine ekledi.

Çin Başbakanı, "Mal ve personel akışını sürdürmek amacıyla deneyim kazanmaya ve yeni gelişmelere uyum sağlamayı sürdüreceğiz" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI