Kültür - Sanat ve Tarih

Çin Başbakan Yardımcısı Liu yaklaşan 'Bahar Festivali' için önlem çağrısı yaptı

Çin'in başkenti Beijing'de beklenen seyahat yoğunluğuna yönelik hazırlıkları denetlerken konuşan Liu, yetkililerin bir numaralı önceliğinin salgının önlenmesi ve kontrolü olma...

Abone Ol

Çin'in başkenti Beijing'de beklenen seyahat yoğunluğuna yönelik hazırlıkları denetlerken konuşan Liu, yetkililerin bir numaralı önceliğinin salgının önlenmesi ve kontrolü olması gerektiğini vurgulayarak, yoğun seyahat sezonunda salgının yayılmasının önüne geçmeleri gerektiğini söyledi.

Liu, bu yıl salgın nedeniyle toplam seyahat sayısının muhtemelen düşeceğini ancak salgın kontrolü görevinin, organizasyonel çalışmanın zorluğunu artıracağını belirterek nakliye departmanlarını ve şirketlerini görevlerini yerine getirmeye çağırdı.

Liu, ileri yaştakilerin seyahat deneyimini iyileştirmeye yönelik önlemlerin yanı sıra seyahat verimliliğini sağlamak için sağlıkta karekod uygulaması gibi gelişmiş hizmetlerin de kullanılmasını istedi. Dünyanın en büyük yıllık insan göçü olarak bilinen Bahar Festivali seyahat furyası bu yıl 28 Ocak ile 8 Mart arasında 40 gün sürecek.