Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı

Bakanlığın yayınladığı kılavuzda, yurtdışına sağlanması gereken verilerin, veri çıkışı güvenliği değerlendirmesinden geçmesinin gerekli olduğu belirtildi. Kılavuzda, otomobil üreten kuruluşların verilerin etkili bir şekilde korunması ile yasal kullanımını garanti almak için veri güvenliğini koruma önlemlerinin yanı sıra veri güvenliği yönetim sistemi de kurmaları ve geliştirmeleri gerektiği ifade edildi.

Kuruluşların ağ güvenliği konusunda otomobil ağ güvenliği yönetim sistemi kurmalarının, araçların elektronik ve elektrikle ilgili sistemlerinin, parçalarının ve fonksiyonlarının ağdan kaynaklanan tehditlerinden korunmasını sağlamak için teknolojik önlemlere sahip olmalarının gerekeceği de kılavuzda vurgulandı. Kılavuzda ayrıca, araçların güvenli şekilde çalışmasını sağlamak için karma sürüş yardımı fonksiyonları ve otomatik sürüş işlevlerine sahip ürünlerin güvenlik yönetiminin güçlendirilmesine yönelik çabaların güçlendirilmesi de talep edildi.

Editör: İRFAN KARSLI