BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 10 Eylül (Xinhua) -- Çin'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Fu Cong, Afrika Birliği öncülüğündeki barış operasyonlarına yeterli, öngörülebilir ve sürdürülebilir mali destek sağlanmasını desteklediklerini belirtti. BM Güvenlik Konseyi'nde BM barışı koruma operasyonlarına ilişkin Pazartesi düzenlenen açık oturumda konuşan Fu, Afrika'nın kendi başına barış ve istikrarı koruma kapasitesini artırma ile Afrika'daki bölgesel düzenlemelere desteği güçlendirmenin, BM barışı koruma stratejisinin önemli unsurları olduğunu ifade etti.

"Çin, Afrika Birliği liderliğindeki barış operasyonlarına yeterli, öngörülebilir ve sürdürülebilir mali desteğin sağlanmasını destekliyor" diyen temsilci, "Güvenlik Konseyi'nin 2719 sayılı kararında belirtilen çerçeve düzenlemelerin en kısa sürede hayata geçirilmesi için sabırsızlanıyoruz" dedi. Beijing'de geçen hafta düzenlenen Çin-Afrika İşbirliği Forumu Zirvesine de değinen Fu, Çin'in üç yıl içinde Ortak Güvenlik için Ortaklık Eylemi'ni de içeren modernizasyona yönelik on ortaklık eylemini uygulamak üzere Afrika ile birlikte çalışacağını söyledi.

Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'na 85 ülkeden 450'den fazla şirket katılıyor Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'na 85 ülkeden 450'den fazla şirket katılıyor

Fu, Çin'in Afrika ülkelerini askeri ve ulusal savunma kabiliyetlerini geliştirmede desteklemek için önlemler alacağını, Afrika'dan askeri personel ile polis ve kolluk kuvvetlerine eğitim vereceğini ve mayından arındırılmış bir Afrika için harekete geçeceğini belirtti. Temsilci, "Çin, yüksek kaliteli kalkınma ve daha fazla güvenlik arayışında omuz omuza çalışan iyi bir ortak olarak her zaman Afrika'nın yanında olacak" dedi.

Kaynak: rss