BEİJİNG, 10 Eylül (Xinhua) -- Çin-Karayipler Ekonomik ve Ticari İşbirliği Forumu'nun bakanlar düzeyindeki 4. toplantısı, Çin'in güneyindeki ada eyaleti Hainan'da yapılacak. Ticaret Bakanlığı yetkilisi Lin Feng'in Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, 12-14 Eylül tarihlerinde düzenlenecek toplantıda gelişmekte olan sektörlere odaklanılacak ve yeşil, düşük karbonlu kalkınma ve dijital teknolojilerin Çin-Karayipler işbirliğine getirdiği yeni fırsat ve modeller ele alınacak.

Bebinca tayfunu Çin'in Shanghai kentine ulaştı Bebinca tayfunu Çin'in Shanghai kentine ulaştı

Lin düzenlediği basın toplantısında, bakanlığın ekonomik ve ticari işbirliğini kolaylaştırmak için her iki ülkedeki işletmelerin işbirliğine yönelik ihtiyaçlarını önceden tespit etmeye çalıştığını, ayrıca Karayipli bakanlar ile Çinli işletmeler için özel diyalog etkinliği düzenlendiğini belirtti. Bakanlar düzeyindeki toplantıya Çin'in dışa açılma politikasında ön safhada yer alan bölgelerinden Hainan'ın ev sahipliği yaptığını söyleyen Lin, Karayip ülkelerinin dışa açılma politikalarını daha iyi anlamalarına yardımcı olmayı ve iki taraf arasında daha derin ve yüksek kaliteli işbirliğini teşvik etmeyi umduklarını ifade etti.

Bakanlığa göre, toplantıya 11 Karayip ülkesinden heyet ile Karayip Topluluğu sekretaryası katılacak. Ayrıca Haiti hükümetinden bir heyet gözlemci olarak bulunacak. 2004 yılında başlatılan Çin-Karayipler Ekonomik ve Ticari İşbirliği Forumu, Çin ve Karayip ülkeleri hükümetleri arasında en üst düzey ekonomik ve ticari diyalog mekanizması olarak hizmet veriyor. Forum, son 20 yılda ticaret, yatırım, insan kaynakları ve sağlık hizmetleri gibi alanlarda verimli işbirliklerine olanak sağladı.

Kaynak: rss