Çin'de nüfus örnekleme anketi yapılacak Çin'de nüfus örnekleme anketi yapılacak

ST. PETERSBURG, 13 Eylül (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Rusya'nın St. Petersburg kentinde Hindistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Ajit Doval ile bir araya geldi. Perşembe günü gerçekleşen toplantıda iki taraf ikili ilişkilerin iyileştirilmesine yönelik koşullar oluşturmak üzere birlikte çalışma konusunda mutabakata vardı. Wang ve Doval, BRICS'in güvenlik konularından sorumlu üst düzey yetkililerinin bir araya geldiği toplantı kapsamında yaptıkları görüşmede, sınır meselelerine yönelik yakın zamanda gerçekleştirilen istişarelerde kaydedilen ilerlemeyi ele aldı.

İki taraf, Çin-Hindistan ilişkilerinin istikrarlı olmasının, iki halkın temel ve uzun vadeli çıkarlarına uygun olduğunu ve bölgesel barış ve kalkınmaya olanak sağladığını ifade etti. Çin ve Hindistan, iki ülkenin liderlerinin vardığı uzlaşıyı uygulama, karşılıklı anlayış ve güveni artırma, sürekli iletişimi sürdürme ve ikili ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik şartları oluşturma konusunda mutabakata vardı. Aynı zamanda ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Büro Üyesi olan Wang, iki antik Doğu medeniyeti ve yükselen gelişmekte olan ülke olan Çin ve Hindistan'ın çalkantılı dünya karşısında bağımsızlığa bağlı kalması, birlik ve işbirliğini seçmesi ve birbirini tüketmekten kaçınması gerektiğini vurguladı.

Wang iki tarafın farklılıklarını pragmatik bir yaklaşımla uygun şekilde ele alması ve birbiriyle geçinmenin doğru yolunu bulması ve böylelikle Çin-Hindistan ilişkilerinin sağlıklı, istikrarlı ve sürdürülebilir kalkınma için yeniden rayına girmesi temennisinde bulundu. Doval ise Hindistan ve Çin'in kendi ve ortak kalkınmalarına odaklanması gerektiğini kaydederek 2,8 milyar Hindistanlı ve Çinlinin hızlı kalkınmasının tüm dünyayı değiştireceğine inandığı ifade etti.

Kaynak: rss