BEİJİNG, 10 Eylül (Xinhua) -- Çin Ticaret Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik sübvansiyon karşıtı soruşturmasıyla ilgili olarak daha fazla karşılıklı istişarede bulunmaya istekli olduklarını söyledi. Bakanlık sözcüsü söz konusu açıklamayı Salı günü konuya ilişkin soru üzerine yaptı.

Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip

Elektrikli araç soruşturmasının karmaşık olduğunu, geniş etki yapma potansiyeline sahip olduğunu ve Çin ile AB'nin istişarede bulunarak uzlaşıya ulaşmasının önünde bazı zorluklar bulunduğunu kaydeden sözcü, AB'nin samimi davranıp aynı hedef doğrultusunda çalışması halinde iki tarafın istişare yoluyla birbirlerinin endişelerini gidermeyi başarabileceğine inandıklarını ifade etti.

Sözcü, "Çin, Çin-AB ekonomik ve ticari ilişkilerinin sağlam ve istikrarlı gelişimi için en kısa sürede iki tarafın ortak çıkarlarını karşılayan ve Dünya Ticaret Örgütü kurallarına uygun bir çözüme ulaşmak üzere AB ile yakın şekilde çalışmayı sürdürmeye istekli" dedi. Sözcü, AB'nin Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik sübvansiyon karşıtı soruşturma başlattığını duyurmasından bu yana Çin hükümeti ve elektrikli araç endüstrisinin diyalog ve istişarelerle en uygun çözümü bulmaya kararlı olduklarını vurguladı.

Sözcü, "AB'nin nihai kararına katılmasak ve bu kararı kabul etmesek de bu konudaki samimiyetimizi en üst düzeyde koruyor ve ihtilafı diyalog ve istişarelerle çözmeyi ve karşılıklı olarak kabul edilebilir çözüm aramayı umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: rss