Politika

Çin, ABD'li yetkililerin Beijing Kış Olimpiyatları'na katılmak için vize başvurusunda bulunduğunu teyit etti

BEİJİNG, 27 Aralık (Xinhua) Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, bu bilgiyi, düzenlenen basın toplantısında ABD hükümetinin kısa süre önce Beijing Kış Olimpiyat Oyun...

Abone Ol

BEİJİNG, 27 Aralık (Xinhua) Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, bu bilgiyi, düzenlenen basın toplantısında ABD hükümetinin kısa süre önce Beijing Kış Olimpiyat Oyunları sırasında ABD'li sporculara güvenlik desteği ile tıbbi destek sağlamak için çoğunluğu ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon'dan 18 yetkili için vize talep ettiğine dair çıkan haberlerin sorulması üzerine verdi. Haberlere göre ABD hükümeti, gelecek günlerde 40 yetkili için daha vize başvurusunda bulunabilir.

Zhao, siyasi manipülasyonlarla yönetilen ABD yönetiminin daha öncesinde kendilerine herhangi bir davet gönderilmemiş olmasına rağmen Beijing Kış Olimpiyatları'na diplomatik ve resmi heyet göndermemek gibi bir komedi oyunu talimatı verdiğinin ve gerçekleştirdiğinin altını çizdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Çin tarafının ABD'nin Çin'e hükümet yetkililerinden oluşan bir ekip gönderme ve vize başvurusu talebini uluslararası gümrük uygulamaları, ilgili düzenlemeler ve karşılıklılık ilkesi uyarınca değerlendireceğini söyledi. Zhao, "ABD'yi bir kez daha Olimpiyat ruhunu takip etmeye, sporu politize etmekten kaçınmaya ve Beijing Kış Olimpiyatları'nı zedeleyen ya da baltalayan hatalı sözler ile eylemlerden uzak durmaya çağırıyoruz" diye konuştu.