Bilim ve teknoloji

Çin, 500 metreden yüksek yeni gökdelenlerin inşasını yasakladı

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu tarafından yayınlanan genelgede, 250 metreden yüksek binaların katı kısıtlamalara tabi olduğu ve inşa edilmeleri gerektiği takdirde de proj...

Abone Ol

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu tarafından yayınlanan genelgede, 250 metreden yüksek binaların katı kısıtlamalara tabi olduğu ve inşa edilmeleri gerektiği takdirde de projenin yangın güvenliğinin de aralarında bulunduğu çok sayıda ayrı başlıkta incelenmesinin ve Çin İskan ve Kentsel-Kırsal Kalkınma Bakanlığı'na sunulmasının gerektiği belirtildi.

100 metreden yüksek binaların inşaat planları da deprem performanslarına dair sıkı bir denetimden geçecek. Genelgeye göre, yüksek binaların kentin büyüklüğüne ve yangınla mücadele kapasitesine uyması beklenecek. Genelgede, yerel yönetimlerin güvenlik ile kalite bağlamında inşaat projelerinin yönetimi konusunda ilerleme kaydettiği ancak yine de güvenlik risklerine neden olabilecek boşlukların bulunduğu kaydedildi. Genelge, inşaat projelerinin yönetimini güçlendirilirken önce kalite ilkesine bağlı kalınması gerektiği ve insanlar ile mülkün güvenliğinin sağlanması gerektiğinin de altı çizdi.