Bilim ve teknoloji

Çin, 2025 yılına kadar yeşil hava lojistik ağı kuracak

BEİJİNG, 16 Şubat (Xinhua) -- Çin Sivil Havacılık İdaresi tarafından hazırlanan plana göre, bu süre zarfında hava lojistiği maliyetleri büyük ölçüde düşeceğinden, en yüksek ka...

Abone Ol

BEİJİNG, 16 Şubat (Xinhua) -- Çin Sivil Havacılık İdaresi tarafından hazırlanan plana göre, bu süre zarfında hava lojistiği maliyetleri büyük ölçüde düşeceğinden, en yüksek kalitede üretim, ekspres posta teslimatı ve sınır ötesi e-ticaret için hava lojistiği hizmetleri sürekli gelişecek.

Çin Sivil Havacılık İdaresi yetkilisi Liang Nan yaptığı açıklamada, kargo ve yolcu taşımacılığına eşit derecede önem veren planın, hava lojistik şirketlerini hizmet kapsamlarını genişletmeye ve sınır ötesi e-ticaret alanında perakendeci ve üreticilerle işbirliğini ilerletmeye teşvik ettiğini belirtti.

Çin, son yıllarda hava lojistiğinin geliştirilmesi alanında istikrarlı bir ilerleme kaydetti. İdarenin verileri, ülkenin hava yoluyla kargo taşımacılığı hizmetlerinin 2020 yılı sonu itibarıyla ülke içinde 237 kent ile 62 ülke veya bölgeyi kapsadığını gösterdi.