Sağlık

Çin, 16 Kovid-19 aşısının klinik deneyleri için onay verdi

Çin Ulusal Tıbbi Ürünler İdaresi'nden alınan en son verilere göre Çin, klinik deneyler için yerel olarak üretilen 16 Kovid-19 aşısını onayladı, bunlardan altısı Faz 3'e girdi....

Abone Ol

Çin Ulusal Tıbbi Ürünler İdaresi'nden alınan en son verilere göre Çin, klinik deneyler için yerel olarak üretilen 16 Kovid-19 aşısını onayladı, bunlardan altısı Faz 3'e girdi.

Çin yapımı iki inaktif Kovid-19 aşısı, şartlı olarak piyasaya çıktı. Bunlardan biri Sinopharm'a bağlı Çin Ulusal Bioteck Grubu'nun, diğeriyse Sinovac Biotech tarafından geliştirilen CoronaVac aşısı. İki aşı, 30 Aralık 2020 ve 5 Şubat 2021 tarihlerinde idareden ilgili onayları aldılar.

İnaktif aşılara ek olarak Çin, Kovid-19 aşılarına yönelik benimsediği dört teknolojik yaklaşım şunlar: rekombinant protein aşıları, adenovirüs vektör aşıları, nükleik asit aşıları ve vektör olarak zayıflatılmış influenza virüslerini kullanan aşılar.

Bir basın toplantısında konuşan Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Sözcüsü Mi Feng, 9 Şubat itibarıyla Çin'in kilit gruplara 40,52 milyon doz Kovid-19 aşısı uyguladığını açıkladı.