Bilim ve teknoloji

Çin, 121 ülke ve bölgeye meteorolojik uydu hizmeti sunuyor

BEİJİNG, 17 Aralık (Xinhua) Fengyun uyduları, Çin tarafından geliştirilen bir dizi uzaktan algılamalı meteorolojik uydudur. Çin Meteoroloji İdaresi'ne göre, bu yıl fırlatıla...

Abone Ol

BEİJİNG, 17 Aralık (Xinhua) Fengyun uyduları, Çin tarafından geliştirilen bir dizi uzaktan algılamalı meteorolojik uydudur. Çin Meteoroloji İdaresi'ne göre, bu yıl fırlatılan Fengyun-3E ve Fengyun-4B adlı iki yeni uydu, küresel kullanıcılardan şimdiden sipariş almış durumda. Çin, ayrıca 92 ülke ve bölgeden 1.400'den fazla profesyonele teknik eğitim verdi. Çin Meteoroloji İdaresi'nin üst düzey yetkilisi Xian Di, veri hizmetleri ve teknik personel eğitiminin tüm kullanıcılar için ücretsiz olduğunu söyledi.

Xian, "Küresel kullanıcılar veri erişiminde Çinli kullanıcılarla aynı şekilde muamele görecek" dedi. Çin, Kuşak ve Yol boyunca afet önleme ve yardımda kullanıcılara daha iyi hizmet verebilmek için ülkenin 14. Beş Yıllık Plan döneminde (2021-2025) beş meteorolojik uydu daha fırlatmayı ve Fengyun uydu gözlem sistemini 2035 yılına kadar üçüncü nesile yükseltmeyi planlıyor.