Sağlık

Çalışma: Johnson & Johnson'ın Kovid-19 aşısı, orta ve ağır şiddetteki Kovid-19 vakalarında etkili

Johnson & Johnson, Cuma günü yaptığı açıklamada, aşılamadan 28 gün sonra Kovid-19 aşı adayının, orta ve ağır şiddetteki Kovid-19 vakalarını önlemede yüzde 66 oranında etki...

Abone Ol

Johnson & Johnson, Cuma günü yaptığı açıklamada, aşılamadan 28 gün sonra Kovid-19 aşı adayının, orta ve ağır şiddetteki Kovid-19 vakalarını önlemede yüzde 66 oranında etkili olduğunu açıkladı.

Sonuç, yaklaşık 44.000 katılımcı üzerinde gerçekleştirilen Faz 3 ENSEMBLE çalışmasına dayanıyor. Aşı adayının orta ve ağır şiddetteki Kovid-19'a karşı koruma sağlamada etkinlik ve güvenliğinin değerlendirilmesi amacıyla yapılan çalışma Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Güney Amerika ve Güney Afrika'da gerçekleştirildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, aşılamadan 28 gün sonra orta ve ağır şiddetteki Kovid-19 enfeksiyonuna karşı sağlanan koruma ABD'de yüzde 72, Latin Amerika'da yüzde 66 ve Güney Afrika'da yüzde 57 oldu.

Johnson & Johnson, aşının dağıtımına başlayabilmek için ABD İlaç ve Gıda İdaresi'ne acil kullanım izni başvurusunda bulunmayı planladığını açıkladı.