Bilim ve teknoloji

Bu yıl İsrail ev sahipliğinde düzenlenen OECD siber güvenlik etkinliği başladı

OECD ve İsrail Ulusal Siber Direktörlüğü (INCD) tarafından yapılan açıklamada, 60 ülkenin katıldığı ve 40 konuşmacının yer aldığı üç günlük etkinliğe INCD'nin başkanlık yaptığ...

Abone Ol

OECD ve İsrail Ulusal Siber Direktörlüğü (INCD) tarafından yapılan açıklamada, 60 ülkenin katıldığı ve 40 konuşmacının yer aldığı üç günlük etkinliğe INCD'nin başkanlık yaptığı belirtildi. Etkinlik, koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle çevrimiçi olarak ve "Yerel zorluklar, küresel çözümler, Kovid-19 sonrası dünyada siber dayanıklılığı birlikte inşa etmek" başlığı altında gerçekleştiriliyor.

Etkinlik, piyasa mekanizmaları yoluyla siber dayanıklılığın nasıl sağlanabileceğini araştırmayı, kurumların krizlere nasıl daha iyi hazırlanıp yanıt geliştirebileceğini tartışmayı ve küresel piyasada ortak bir dil geliştirme imkanlarına odaklanmayı amaçlıyor. INCD Başkanı Yigal Unna, "Ülkeler arasındaki işbirliğini mevcut ikili işbirliklerinin ötesine taşımanın ve onları çok uluslu hale getirmenin zamanı geldi. Siber savunma, topluluk olarak gerçekleştirilebilir" diye konuştu.