Embraer China'nın Genel Müdürü Guo Quing, "Çin özellikle pandemi döneminde küresel tedarik zincirini ve endüstriyel zincirinin sürdürülmesinde çok önemli rol oynayarak hava kargo sektörünün değerini vurguladı" dedi. Guo, Çin'in yüksek kaliteli büyümesinin küresel oyuncular için yeni pazar fırsatları yaratacağını da sözlerine ekledi. Guo'ya göre Çin'in hava kargo sektörü küresel pazarda ön plana çıkıyor ve diğer pazarlarda olduğu gibi bu pazar da e-ticaret ve lojistik sektöründen gelen talepten güç alıyor. Guo, bunun aynı zamanda ülkenin sosyo-ekonomik koşulları ve coğrafi ortamına uygun olarak benzersiz talepler ve pazar ekolojisi gösterdiğini söyledi.

2021 yılında Çin'de bir önceki yıla kıyasla yüzde 29,9 artışla 108,3 milyar ekspres koli taşındı. Çin Devlet Posta Bürosu'nun istatistikleri, Çin'in taşıdığı koli hacminin, küresel toplamın yarısını oluşturduğunu gösterdi. Guo, "Üst düzeyde bir hava kargo pazarı Çin'in, iç ve dış pazarların karşılıklı olarak birbirini güçlendirdiği çifte dolaşımlı kalkınma paradigması tarafından büyük ölçüde desteklenecek" dedi. Guo, Çin'de tüketiminin bir üst düzeye çıkmasının gelişen hava taşımacılığı soğuk zincir sektörü dahil olmak üzere lojistik sektörünü destekleyeceğini ve endüstriyel zincirin yeniden yapılanmasını ileriye taşıyacağını söyledi ve ekledi: "Her ikisinin de üst düzeye çıkması daha hızlı ve daha verimli hava kargo hizmetleri talep edecektir. Embraer kısa süre önce pazara küçük ve crossover standart gövdeli kargo uçakları sunmak için E-Jet serisi yolcu uçağından kargo uçağına dönüştürme projesi başlattı."

Gazze'deki çocuklar tüm zorluklara rağmen eğitimlerine devam etmeye çalışıyor Gazze'deki çocuklar tüm zorluklara rağmen eğitimlerine devam etmeye çalışıyor

Embraer, gelecek 20 yılda küçük ve crossover standart gövdeli kargo uçaklarına yönelik pazar talebinin yaklaşık 700 adet olacağını tahmin ediyor. Bunlar arasında Çin pazarının, bu büyüklükte 240 kargo uçağı talep etmesi ve küresel toplamın yüzde 34'ünü oluşturması bekleniyor. Embraer China'nın Operasyon Direktörü Mike Xu, "Embraer müşterilerine, çeşitli uçak modellerinin yanı sıra aralarında yedek parça desteği ve finansal kiralama desteği olmak üzere tüm yaşam döngüsü hizmetlerini sağlayabilir" dedi. Xu, "Yerel ortaklarımızla birlikte Çinli müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için tam teşekküllü bir pilot eğitim ağı kurduk." diye ekledi.

Çin'in sivil havacılık sektörünün 14. Beş Yıllık Plan Dönemi (2021-2025) boyunca kalkınmasına ilişkin bir plana göre Çin, 2025 yılı sonuna kadar, yılda 17 milyon uçuşun gerçekleştirilebileceği 270'ten fazla sivil ulaşım havalimanına sahip olacak. Çin Sivil Havacılık İdaresi tarafından yayınlanan planda, ülkenin sivil havacılık sektörü 2025'e kadar yılda 930 milyon yolcunun yanı sıra 9,5 milyon kargo ve koli taşıyacak.

Editör: İRFAN KARSLI