Çin'in Tianmen Dağı'nda Wingsuit Uçuşları Dünya Şampiyonası düzenlendi Çin'in Tianmen Dağı'nda Wingsuit Uçuşları Dünya Şampiyonası düzenlendi

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 17 Mart (Xinhua) -- Perşembe günü İsrail parlamentosunda ilk olarak 2003 tarihinde çıkarılan Vatandaşlık Yasası'nın yenilenmesi konusunda oylama yapıldı. Guterres'in Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, genel sekreterin uzun zamandır gündemde olan konuyu takip ettiğini ve İsrail parlamentosu Knesset'in yasanın 12 ay boyunca uygulanmasına yönelik geçici emir çıkarma konusundaki oylamasını not ettiğini söyledi.

Haq, "Genel sekreter, yasanın İsrail ve Doğu Kudüs'te aile birleşimi talep eden Filistinliler üzerindeki etkisi konusunda kaygı duymaktadır ve bu bağlamda geçmişte BM insan hakları sözleşme kurumlarının ifade ettiği ilgili kaygıların altını çizmektedir" diye konuştu. Haq, genel sekreterin, özellikle İsrail'i iç mevzuatının eşitlik, ayrımcılık yapmama ve orantılılık ilkelerine ve uluslararası insan hakları hukukuna saygı duymasını sağlamaya ve İsrail'in tüm vatandaşlarının ve kalıcı oturum sahiplerinin aile birleşimini daha da kolaylaştırmaya çağırdığını söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI