Sağlık

Brezilya'da ortaya çıkan koronavirüs varyantı ABD'de görüldü

Minnesota Sağlık Departmanı Pazartesi günü yazılı bir açıklama yaparak, Brezilya'da tespit edilen koronavirüsün yeni türünün ABD'deki ilk vakasının Minnesota'da görüldüğünü do...

Abone Ol

Minnesota Sağlık Departmanı Pazartesi günü yazılı bir açıklama yaparak, Brezilya'da tespit edilen koronavirüsün yeni türünün ABD'deki ilk vakasının Minnesota'da görüldüğünü doğruladı.

Sağlık yetkilileri, Minnesota'da yaşayan ve kısa süre önce Brezilya'ya seyahat eden bir kişide virüs tespit edildiğini bildirdi. Varyant, bir izleme programının parçası olan rastgele alınan kan örneklerinin genom dizilimi yoluyla tespit edildi.

Sağlık Departmanı'na göre, Brezilya varyantının Kovid-19 hastalığına neden olan virüsün ilk türünden daha bulaşıcı olduğu düşünülürken daha ciddi hastalıklara neden olup olmadığı henüz bilinmiyor. Bu vaka, Brezilya P.1 varyantının Amerika Birleşik Devletleri'nde kayıtlara geçen ilk örneği oldu. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin verilerine göre, ilk olarak İngiltere'de görülen başka bir tür ise bugüne kadar ABD'nin 20'den fazla eyaletinde tespit edildi.