Çin'in Chang'e-6'sı Ay’dan aldığı örneklerle birlikte geri dönmeye hazırlanıyor Çin'in Chang'e-6'sı Ay’dan aldığı örneklerle birlikte geri dönmeye hazırlanıyor

Brezilya Sağlık Bakanlığı tarafından Cumartesi günü yapılan açıklamada, ülkede son 24 saatte Kovid-19 bağlantılı 376 can kaybı yaşandığı, toplam ölü sayısının ise 168 bin 989'a yükseldiği bildirildi.

Öte yandan ülkede 32 bin 622 yeni vaka kayıtlara geçerken toplam vaka sayısı da 6 milyon 52 bin 786'ya yükseldi.

Ülkenin en kalabalık eyaleti Sao Paulo salgından en çok etkilenen bölge olurken, eyalette 1 milyon 205 bin 435 vaka tespit edildi, 41 bin 256 kişi ise yaşamını yitirdi.

Brezilya, ABD'nin ardından en fazla Kovid-19 ölümünün yaşandığı ikinci, ABD ve Hindistan'ın ardından en çok Kovid-19 vakasının görüldüğü üçüncü ülke konumunda.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Cumartesi günü Riyad'da video konferans yoluyla düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi'ne gönderdiği konuşma kaydında pandeminin yarattığı güçlüklere atıfta bulunarak, dünyanın 2020'de "yakın tarihte görülmemiş zorluklarla" karşı karşıya kaldığını söyledi.

Bolsonaro, "Pandeminin üstesinden gelebilmek ve ekonomik iyileşmeyi sağlamak istiyorsak G-20 düzeyinde işbirliği çok önemli" diye ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI