Sağlık

Brezilya'da görülen koronavirüs varyantı daha bulaşıcı

Sao Paulo Araştırma Vakfı, bilimsel araştırma grubunun, Sao Paulo Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan Ester Sabino ve İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'nde araş...

Abone Ol

Sao Paulo Araştırma Vakfı, bilimsel araştırma grubunun, Sao Paulo Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan Ester Sabino ve İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'nde araştırmacı olan Nuno Faria tarafından koordine edildiğini bildirdi.

Varyant ilk olarak Kasım ayı ortalarında Amazonas eyaletinin merkezi Manaus'ta tespit edilmişti. Brezilyalı ve İngiliz uzmanların birlikte çalıştığı Arbovirüs Keşif, Tanı, Genomik ve Epidemiyoloji Merkezi araştırmacılarına göre, varyant yalnızca yedi hafta içinde bölgede daha yaygın hale geldi. Sabino, verilerin, hastalığı zaten geçirmiş kişilerin bile ihtiyatlı olmaya devam etmesi gerektiği mesajını verdiğini söyledi.

Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra dünyanın en yüksek ikinci Kovid-19 ölüm oranına, Amerika Birleşik Devletleri ve Hindistan'dan sonra en yüksek üçüncü vaka sayısına sahip ülke. Brezilya'da şimdiye kadar 10.587.001 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı ve 255.720 kişi hastalık nedeniyle yaşamını yitirdi.