Sağlık

Brezilya'da 58 kent, Kovid-19 endişeleri nedeniyle 2022 karnavalını iptal etti

SAO PAULO, 24 Kasım (Xinhua) -- Brezilya'nın ünlü festivali 2021 yılında, Kovid-19 enfeksiyonları ve ölümlerinin ikinci dalgası nedeniyle iptal edilmişti. Yerel basında çıkan...

Abone Ol

SAO PAULO, 24 Kasım (Xinhua) -- Brezilya'nın ünlü festivali 2021 yılında, Kovid-19 enfeksiyonları ve ölümlerinin ikinci dalgası nedeniyle iptal edilmişti. Yerel basında çıkan haberlere göre, aralarında Franca, Sorocaba, Suzano, Botucatu, Poa ve Mogi das Cruzes'in de bulunduğu Minas Gerais'teki dört kent ile Sao Paulo'daki 54 kent, bu yıl da kutlamaları iptal etme kararı aldı. Franca'nın Belediye Başkanı Alexandre Ferreira gazetecilere verdiği demeçte, "Karnaval sırasında ülkenin dört bir yanından insanlar gelip gidecek. Pandemi nedeniyle çektiğimiz tüm acılardan sonra daha fazla risk alamayız" dedi.

Ayrıca aralarında 2022 yılı karnavalı ödeneğini kesen Poa ve Sorocaba'nın da bulunduğu çok sayıda kent, mali krizle karşı karşıya bulunuyor. Sao Paulo kenti, 867 mahalle grubunun kayıt yaptırdığı Sambadrome'daki resmi geçit töreni ve sokak partilerini gerçekleştirecek.

Karnaval kutlamalarıyla ünlü Brezilya kenti Rio de Janeiro da, bu yılki etkinliği gerçekleştirmeyi planladığını doğruladı.