Bilim ve teknoloji

Brezilya, 5G teknolojisinin gençleri kırsala geri çekmesini umuyor

Brezilya resmi haber ajansı Agencia Brasil'in haberine göre Cristina, "Kırsal nüfusumuz yaşlanıyor, tarlalarda çalışacak daha fazla genç insana ihtiyacımız var. Bu araçla (5G)...

Abone Ol

Brezilya resmi haber ajansı Agencia Brasil'in haberine göre Cristina, "Kırsal nüfusumuz yaşlanıyor, tarlalarda çalışacak daha fazla genç insana ihtiyacımız var. Bu araçla (5G) birlikte genç insanların kırsala geri geleceğinden çok umutluyum" dedi.

Cristina, 5G bağlantısı olduğunda üreticilerin "kentsel bölgelerle etkileşime girebileceğini" ve "genç insanların da ebeveynleriyle birlikte çalışmak üzere tarlaya geri dönmeye ilgi duyacağını" söyledi. Brezilyalı Bakan, kırsaldaki üreticilerin yüzde 60'ının internet erişimi bulunduğunu ve 5G'nin bu rakamı hızla yukarı taşıyacağını tahmin ettiğini belirtti.

Brezilya, ilk kırsal 5G antenini deneysel amaçlı olarak ülkenin orta-batısında yer alan Rondonopolis kasabasına kurmuştu. Brezilya'da 5G teknolojisinin devreye alınmasına ilişkin ihalenin Haziran sonuna kadar yapılması planlanıyor. Brezilya hükümetinin tahminlerine göre 5G teknolojisi, Temmuz 2022'de Brezilya'nın tüm eyalet merkezlerinde kullanıma sunulacak.