Botsvana'daki Yaban Hayatı Departmanı, Kasım ayında en az beş beyaz gergedanın öldürüldüğünü ve boynuzlarının alındığını bildirdi.

Botsvana'daki Yaban Hayatı ve Ulusal Parklar Departmanı, Kasım ayında farklı zamanlarda en az beş beyaz gergedanın öldürüldüğünü ve boynuzlarının alındığını teyit etti.

Departman Sözcüsü Lesego Kgomanyane, Perşembe günü yaptığı yazılı açıklamada, BM'nin Dünya Mirası Listesi'ndeki alanlarından biri olan bakir Okavango Deltası'nda kaçak beyaz gergedan avındaki artışın endişe verici olduğunu belirtti.

Kgomanyane, Xinhua'ya yaptığı açıklamada, "Sadece Kasım ayında kaçak avcıların en az beş beyaz gergedanı öldürdüğü doğru" dedi.

Çi̇nli̇ şi̇rketler Euro 2024 sponsorluğuyla markalarını dünyaya tanıtıyor Çi̇nli̇ şi̇rketler Euro 2024 sponsorluğuyla markalarını dünyaya tanıtıyor

Kgomanyane, kaçak avlanmanın Botsvana ve çevresinde bulunan beyaz gergedanlar için tek başına en büyük tehdit olmaya devam ettiğini söyledi. Yaban hayatı kaçak avlanmadan korumak için bölgede kaçak avlanmayı önleme çabaları yoğunlaştırıldı.

Botsvana'daki yaban hayatı yetkilileri, bu yılın Nisan ve Haziran aylarında, hayvanları kaçak avcılardan kurtarmak için bazı gergedanların boynuzlarını ve fillerin de dişlerini kesti.

Editör: İRFAN KARSLI