Boeing, "ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu'nun (NTSB) incelemesi devam ederken FAA tarafından gerekli inceleme protokolü belirlenene kadar Pratt & Whitney 4000-112 motorlarıyla donatılmış, kullanımdaki 69 ve hangarlardaki 59 adet 777 model uçağın operasyonlarının askıya alınmasını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumartesi günü United Airlines'a ait bir Boeing 777-200 uçağı, uçuşu sırasında sağ motorunun arıza yaparak patlaması sonucunda Denver Uluslararası Havalimanı'na zorunlu iniş yapmıştı.

Uçakta bulunan 231 yolcu ve 10 mürettebat olmak üzere 241 kişinin tamamı zarar görmeden tahliye edildi. Yanan motordan düşen enkaz parçaları, yakınlardaki üç mahalleye yayıldı, ancak kimsenin yaralanmasına yol açmadı.

FAA'nın, bir acil durum yönergesi çıkarıp Denver'daki kazaya karışanla aynı tip motora sahip Boeing 777 model uçakların hızlı bir şekilde incelenmesini zorunlu tutacağını açıklamasının ardından United Airlines Pazar gününün erken saatlerinde 24 adet Boeing 777 uçağını servisten kaldıracağını açıklamıştı.

Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek

Editör: İRFAN KARSLI