Sağlık

BM'den Kovid-19 aşı dağıtımını izlemek için yeni veri takip sistemi

Yeni sistem, hem COVAX aracılığıyla tahsis edilen aşıları hem de izleme listesindeki ülkelere yapılan teslimatları takip edecek. OCHA, veri takip sistemiyle aynı zamanda hangi...

Abone Ol

Yeni sistem, hem COVAX aracılığıyla tahsis edilen aşıları hem de izleme listesindeki ülkelere yapılan teslimatları takip edecek. OCHA, veri takip sistemiyle aynı zamanda hangi ülkelere bağış veya aşı tedariki yapıldığının da izleneceğini duyurdu.

OCHA, düşük ve orta gelirli ülkelere aşı tedariki ile dağıtımı için küresel bir girişim olan COVAX aracılığıyla ilk etapta insani kriz yaşayan 25 ülkeye, teslimatları devam eden 73 milyon doz aşı tahsis edildiğini bildirdi.

Cuma günü itibarıyla COVAX, insani kriz yaşayan beş ülkeye yaklaşık 7 milyon doz aşı teslim etti. Bu ülkeler; Kolombiya, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Mali, Nijerya ve Sudan. İnsani kriz yaşayan 10 ülke için de 5,8 milyon doz aşı daha bağışlandı ya da tedarik edildi.

Dünya genelinde en az 283 milyon kişiye en az bir doz Kovid-19 aşısı yapıldı. Ancak OCHA, insani acil durum yaşayan altı ülkede aşı olanların sayısının 500 bin kişinin altında olduğunu açıkladı.