Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 12 Ocak (Xinhua) Ofisten yapılan açıklamaya göre, Sudan genelinde insani yardıma ihtiyacı olan 14,3 milyon insan içinden hedeflenen 10,9 milyon savunmasız insandan bazılarına hayat kurtaran faaliyetler için 800 milyon ABD doları sağlanacak. Son derece savunmasız olanların yarısının Batı Darfur'da olduğu, diğerlerininse ülkenin başkenti Hartum ve Güney Kordofan'da yaşadığı tahmin ediliyor.

OCHA'nın açıklamasında, "Sudan, büyük ölçüde 2018'de başlayan ekonomik durgunluk, akut gıda güvensizliği, çatışma, geniş ölçekte yaşanan yerinden edilme, sel gibi doğal tehlikelerin yanı sıra sosyal hizmet arzı ve Kovid-19'un da aralarında bulunduğu salgın hastalıklarla mücadele etme kapasitesinin azalması nedeniyle artan insani ihtiyaçlar yaşıyor" denildi. Ofis, çok sayıda yardım sektörünü kapsayan planın temel sağlık hizmetlerini, su kaynaklı ve vektör aracılı hastalıkların önlenmesi ve tedavisini, ayrıca eğitime, geçim kaynaklarına, su ve sağlık önlemlerine erişimi içerdiğini söyledi. OCHA, savunmasız insanların karşılaştığı artan şiddetin ve yoksunluk düzeylerinin acil erken ve esnek insani yardım finansmanı gerektirdiğini kaydetti.

Editör: İRFAN KARSLI