Komisyon, Çarşamba günü açıkladığı yıllık raporunda, bölgeye giren yatırımın 2019'da, bir önceki yıla göre yüzde 7,8 düşüşle 160,721 milyar ABD dolarına ulaştığını belirtti.

Komisyon, Kovid-19 pandemisine bağlı kriz nedeniyle bu miktarda 2020'de yüzde 45 ile 55 arası bir düşme öngörüldüğünü, Latin Amerika ve Karayipler'in bölgesel DYY'lerde bu yılın "en keskin düşüşünü" göstereceğini kaydetti.

Rapora göre dünya genelinde DYY miktarı 2020'de yüzde 40 küçülecek.

Rapor DYY'nin, ulusal yatırımı tamamlamak, yeni sermaye getirmek ve ihracatla ilgili faaliyetlerin genişletilmesine yardımcı olmak süretiyle bölgesel ekonomiye önemli katkı sağladığını belirtti.

Yatırım girişleri aynı zamanda otomotiv endüstrisi, telekomünikasyon, dijital ekonomi ile ilaç endüstrisi ve tıbbi cihazlar gibi Kovid-19 pandemisinde stratejik öneme sahip sektörlerdeki kalkınmaya da olanak tanıyor.

Raporun sunumunda, Komisyonun Genel Sekreteri Alicia Barcena, DYY'nin yapısal bir değişikliği yürütmek için kullanılmasını sağlamak adına ülkeleri gerekli düzenlemeleri yapmaya çağırdı.

Barcena, "Bölgenin üretken yapısını dönüştürecek bir araç olarak sanayi politikalarının rolü acilen yeniden tesis edilmeli" dedi.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Editör: İRFAN KARSLI