BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 1 Mart (Xinhua) -- BM Genel Sekreteri Pazartesi günü, Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nin (IPCC) yayınladığı yeni raporun lansmanında Cenevre basın toplantısında verdiği video mesajında, "Küresel ekonominin karbonsuzlaştırılmasını yavaşlatmak yerine, yenilenebilir bir enerji geleceğine doğru enerji geçişini hızlandırmanın zamanı geldi" dedi.

IPCC'ye göre, eğer ısınma kontrol edilmezse gezegenin en kalabalık bölgelerinden bazıları yaşanamaz hale gelecek. 3.600 sayfalık rapor, iklim değişikliğinin insanlar ve doğa üzerindeki pratik etkilerine odaklanıyor. Üst düzey BM yetkilisi, "Bugünün IPCC raporu, insanların çektiği acıların bir atlası ve başarısız iklim liderliğine yönelik ağır bir suçlamadır" dedi.

Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor

BM Genel Sekreteri, küresel ortalama sıcaklıkların şimdiden 1,1 santigrat derece, kabaca iki Fahrenheit derece yükseldiğini ve 2015 Paris iklim anlaşmasının hedeflerine ulaşmak için "çok az bir zaman bıraktığı" konusunda uyardı.

Guterres, "Gelişmiş ülkeleri, Çok Taraflı Kalkınma Bankalarını, özel finansörleri ve diğerlerini, gelişen büyük ekonomilerin kömür kullanımına son vermesine yardımcı olmak için koalisyonlar kurmaya çağırıyorum. Glasgow'un uyum finansmanı konusundaki taahhüdünün, iklim krizinin ön saflarında yer alan ulusların karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmek için açıkça yeterli olmadığını" söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI