Gündem

BM Genel Sekreteri Soykırım Belirtilerini Önceden Fark Etmenin Önemini Vurguladı!

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Çarşamba günü yaptığı açıklamada ilk soykırım belirtilerini fark etmenin önemini vurguladı.

Abone Ol

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Çarşamba günü yaptığı açıklamada ilk soykırım belirtilerini fark etmenin önemini vurguladı.

Guterres, soykırımların her zaman dünyayı şoka uğrattığını ama asla apaçık tehlike sinyalleri olmaksızın işlenmediğini belirterek, kurbanların çoğu kez önce nefret söylemi, ayrımcılık ve şiddete maruz kaldığına dikkat çekti.

Uluslararası Soykırım Kurbanlarını Anma, Onur ve Soykırım Suçunun Önlenmesi Günü nedeniyle gerçekleştirilen bir etkinlikte konuşan Guterres, "Soykırım Sözleşmesinin kabulünden 72 yıl sonra, bu uyarı işaretlerini derhal tanıyıp bunlara göre harekete geçmekte hala zorlanıyoruz" dedi.

Guterres "Soykırım ve diğer hunharlık risklerini önceden tespit etmek için, dünyada yaşanan önemli siyasi, insan haklarına ilişkin, insani, sosyal ve ekonomik gelişmeler konusunda sürekli tetikte olmalıyız" diye konuştu.

Genel Sekreter, nefret söyleminin bu uyarı emarelerinden biri olduğunu ve her türünün derhal reddedilmesi gerektiğini ifade etti.

Teknoloji şirketleriyle sosyal medya platformları da üstlerine düşeni yapmalılar, diyen Guterres, sosyal medyanın nefret söylemini yaymadaki ve toplulukları kutuplaştırmadaki gücü küçümsenemez, dedi.