BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), bu yıl yaklaşık 5,5 milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğunu bildirdi. 2021 İnsani Yardım Müdahale Planı, bunlar arasında 4 milyon kişiye yardım etmeyi amaçlıyor. Dünya Gıda Programı, Çad'da 15,5 milyonluk nüfusun yüzde 66,2'sinin ağır yoksulluk içinde olduğunu belirtti.

Xi Jinping'den, Çin'in 'ana nehri' Yangtze'nin korunması üzerine mesajlar Xi Jinping'den, Çin'in 'ana nehri' Yangtze'nin korunması üzerine mesajlar

OCHA'ya göre kötü beslenme ve gıda güvencesizliği krizinin yanı sıra silahlı çatışma ve doğal afetlerin yol açtığı olağanüstü sağlık şartları ve yerinden edilme krizi ihtiyaçları artırıyor. Ayrıca çatışmaların yol açtığı güvenlik sorunları, Çad Gölü Havzası ile Orta Afrika Cumhuriyeti sınırı yakınlarındaki Lac bölgesinde insani yardım amaçlı erişimi sınırlandırıyor.

OCHA, "Birleşmiş Milletler ve insani yardım ortakları daha fazla fonla Çad'da bu krizden etkilenen insanların hayat ve onurlarını vakit kaybetmeden kurtarmaya yardımcı olabilir ve tekrarlanan şoklara karşı bu kişilerin savunmasız durumlarını azaltıp dirençlerini artırabilir" ifadelerini kullandı.

OCHA, BM'nin ve insani yardım ortaklarının geçen yıl Çad'da 2,2 milyon kişiye yardımda bulunduğunu açıkladı. Yeterli fon sağlanamamasının kronikleşmesi yüzünden insani yardıma ihtiyaç duyan nüfus artarken, bu yıl gerekli finansmanın sadece yüzde 8'i sağlanabilmiş durumda.

Editör: İRFAN KARSLI