Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Bloomberg'in Pazar günü bildirdiğine göre, pandemi kapanmalarından çıkan ilk büyük ülke olan Çin'in ekonomisine ilişkin rakamlar küresel verilerin nasıl görüneceğine rehberlik edecek. Bloomberg'in internet sitesinde yayınlanan analizde, imalat sektörünün yön verdiği toparlanmanın tüketiciye doğru yayılmasıyla Çin'in güçlü ekonomik ivmesinin muhtemelen ikinci çeyrekte de süreceği belirtildi.

Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinin Qingzhou kentindeki bir otomobil imalat fabrikasının bir atölyesinde kaynak yapan işçiler, 28 Şubat 2021. (Fotoğraf: Wang Jilin/Xinhua)

Analizde, ihracat patlamasının devam ettiğini gösteren bu ayki raporla birarada ele alındığında, daha yaygın bir toparlanmanın yakalandığına dair bu tür kanıtların, Çin'in bu yıl küresel büyümenin itici güçlerinden biri olmaya devam edeceğine işaret ettiği kaydedildi. Çin, "dünyanın fabrikası" rolünü pekiştirdi ve geçen yıl Kovid-19 krizinden hızlı bir şekilde kurtulması sadece Çin ekonomisini canlandırmakla kalmadı, aynı zamanda uluslararası şirketlerin kârlarını da artırdı.

Editör: İRFAN KARSLI