Bloomberg'de yakın dönemde yayımlanan bir makaleye göre ABD, Asya-Pasifik bölgesindeki ekonomik performans açısından Çin'in gerisinde kaldı. Bloomberg Çarşamba günü "Biden'ın 'Önce Amerika' Ticaret Politikası Çin'e Fırsat Veriyor" başlıklı bir makale yayımladı. Makalede, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Trans-Pasifik Ortaklığı'ndan (TPP) çekilmesinden yaklaşık beş yıl sonra, Joe Biden yönetiminin Asya-Pasifik bölgesi için ekonomik vizyonunu açıklamakta başarısız olduğu ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York şehrinde düzenlenen Çin Tekstil ve Konfeksiyon Fuarı (New York) sırasında kumaş numunelerini inceleyen bir müşteri, 21 Ocak 2020. (Fotoğraf: Wang Ying/Xinhua)

Öte yandan Çin, bu yılın Eylül ayında Trans-Pasifik Ortaklığı için Kapsamlı ve Aşamalı Anlaşma'ya (CPTPP) katılmak için resmi olarak başvurdu. Çin, her CPTPP üyesinin Çin pazarına erişmesi ve ikili ticaret ve yatırımda büyüme için çaba göstermesi amacıyla karlı iş fırsatları sağlama sözü de verdi. Makalede sözleri alıntılanan Singapur merkezli Asya Ticaret Merkezi'nin kurucusu Deborah Elms, "Farklı bir dil kullanarak yine 'Önce Amerika' diyen bir yönetiminiz var" dedi.

Fas'ı şiddetli yağış ve seller vurdu: 18 ölü Fas'ı şiddetli yağış ve seller vurdu: 18 ölü

Editör: İRFAN KARSLI