Sağlık

Biden'dan maske zorunluluğunu kaldıran valilere tepki

Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, "Bence bu büyük bir hata. Bakın, umarım herkes o maskelerin fark yarattığını şimdiye dek anlamıştır. İnsanların kolların...

Abone Ol

Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, "Bence bu büyük bir hata. Bakın, umarım herkes o maskelerin fark yarattığını şimdiye dek anlamıştır. İnsanların kollarına aşı vurabildiğimiz için hastalığın doğasını kökten değiştirmenin eşiğindeyiz" dedi.

ABD Başkanı, "Şu anda ihtiyacımız olan son şey her şeyin yolunda olduğunu söyleyen, 'maskeyi çıkarın, boşverin' diyen Neandertal zihniyettir. Maske hala çok önemli" dedi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) hafta başında koronavirüs vakalarının dördüncü kez yükselişe geçtiği yönündeki uyarısına rağmen, Mississippi Valisi Tate Reeves Salı günü, Çarşamba gününden itibaren eyaletteki tüm düzenlemelerin kaldırılacağını söylemişti.

Reeves, Twitter mesajında şöyle yazdı: "Yarından itibaren eyaletimizdeki tüm maske zorunluluğunu kaldırıyoruz ve işletmeler devletin koyduğu kurallara tabi olmadan tam kapasite çalışabilecek. Hastaneye yatışlarımız ve vaka sayılarımız düştü, aşılar hızla dağıtılıyor. Zamanı geldi!"

Yine Salı günü Teksas Valisi Greg Abbott, vaka sayısının düştüğünü ve aşıya erişimin arttığını gerekçe göstererek eyaletin 10 Mart'tan itibaren tüm koronavirüs düzenlemelerini kaldıracağını duyurmuştu.