Sağlık

Biden, ABD'de tüm yetişkinlerin Kovid-19 aşısına erişiminin 19 Nisan'a kadar sağlanacağını açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden, Salı günü yaptığı açıklamada, ABD'deki tüm yetişkinlerin 19 Nisan'a kadar Kovid-19 aşısına erişiminin sağlanacağını duyurdu. Biden, Virginia eyaletindek...

Abone Ol

ABD Başkanı Joe Biden, Salı günü yaptığı açıklamada, ABD'deki tüm yetişkinlerin 19 Nisan'a kadar Kovid-19 aşısına erişiminin sağlanacağını duyurdu. Biden, Virginia eyaletindeki Alexandria şehrinde bulunan bir aşılama tesisini ziyaretinin ardından yeni takvimi duyurdu ve ilk olarak 1 Mayıs diye açıkladığı son tarihi yaklaşık iki hafta öne çekti.

ABD Başkanı Biden, görevdeki 100. gününde 200 milyon aşı hedefi doğrultusunda, görevde bulunduğu ilk 75 günde 150 milyon doz Kovid-19 aşısının uygulandığını söyledi. Ülkenin Kovid-19 ile mücadelesinde "henüz bitiş çizgisinde" olmadığını, 4 Temmuz öncesinde daha çok "hastalık ve acı"nın yaşanabileceğini belirten Biden, ABD'lileri pandemiye karşı güvenlik tedbirlerini uygulamaya devam etmeye çağırdı. Joe Biden, birkaç hafta önce yaptığı açıklamada, eyaletlere, yerli kabilelere ve bölgelere, tüm ABD'li yetişkinlerin en geç 1 Mayıs'a kadar aşıya ulaşmalarını sağlamaları konusunda çağrıda bulunmuştu.