Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Şu anda Belçika'da toplam 2 bin 818 Kovid-19 hastası hastanede tedavi görürken bunların 739'u yoğun bakımda tutuluyor. Son haftalarda enfeksiyon sayılarında da büyük artış görüldü. Sciensano halk sağlığı enstitüsü 20 Mart ile 26 Mart tarihleri arasında günlük ortalama 4 bin 751 yeni enfeksiyon tespit etti. Sciensano halk sağlığı enstitüsü ve Belçika Kriz Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında konuşan Aşılama Görev Gücü'nün üyesi Sabine Stordeur, Salı günü itibarıyla koronavirüs aşısının ilk dozunun uygulandığı Belçikalı yetişkin sayısının 1,3 milyon olduğunu, bunun da tüm yetişkin nüfusun yaklaşık yüzde 13'üne karşılık geldiğini söyledi.

Diyabet, kanser, kalp ya da akciğer rahatsızlıkları gibi altta yatan hastalıkları olan 18 ile 65 yaşları arasındaki insanlar, aşılanacak bir sonraki grubu oluşturuyor. Stordeur bu grupta 1,5 milyon insanın yer aldığını söyledi. Belçika'da pandeminin başlangıcından itibaren şu ana kadar 872 bin 936 Kovid-19 vakası ve 22 bin 921 ölüm görüldü. Tüm dünya Kovid-19 pandemisini kontrol altına almaya çalışırken Belçika dahil giderek artan sayıda ülkede kullanım onayı almış koronavirüs aşılarıyla aşılama çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan, Dünya Sağlık Örgütü'nün açıkladığı son verilere göre Almanya, Çin, Rusya, İngiltere ve ABD'nin de aralarında yer aldığı farklı ülkelerde 267 aşı adayının geliştirme süreci devam ediyor, bunların 83'ü klinik deneme aşamasında bulunuyor.

Editör: İRFAN KARSLI