2021 Çin Kitabevi Konferansı'nda Salı günü açıklanan rapora göre geçen yıl 639 yeni kitabevinin açıldığı Beijing bu konuda Çin kentleri arasında ilk sırada yer aldı. Çin Kitap ve Süreli Yayın Dağıtım Birliği ile Bookdao Yeni Yayın Enstitüsü'nün (BNPI) ortaklaşa düzenlediği konferansta okuma hizmetlerindeki inovasyonlar dahil olmak üzere ülkedeki kitabevlerinin geleceği masaya yatırıldı.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Beijing, kentte çok sayıda kitabevi bulunması, mevcut kitabevlerinin hızla yenilenmesi ve politika desteği nedeniyle 2020'de "Kitabevlerinin Başkenti" unvanını kazandı. Konferansta ayrıca 2020'de satışlarını ve yenilikçi hizmetlerini artıran 30'dan fazla kitabevine de ödül verildi.

Birçok fiziksel kitabevi geçen yıl salgın sırasında e- ticaret kaynaklı sıkı rekabet, yönetim masrafları ve yüksek kiralar yüzünden zor günler geçirdi. Konferansta konuşan BNPI Başkanı Cheng Sanguo, canlı yayınlanan etkinlikler düzenleme ve çevrimiçi ticari faaliyetlere başlamanın, salgının satışlar üzerindeki etkisini hafifletmede yararlı olduğunu dile getirdi.

Editör: İRFAN KARSLI