İSTANBUL, 23 Ocak (Xinhua) -- 19 yaşındaki Furkan Akar, yaklaşmakta olan Beijing Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandığında hissettiklerini, "Bir süre gözyaşlarıma hakim olamadım" diye anlattı. Hollanda'nın Dordrecht kentinde geçen yıl Kasım ayında düzenlenen Kısa Pist Sürat Pateni Dünya Kupası'ndaki son yarışını anlatan genç sporcu "Bir mucize oldu… Son bir yarışım kalmıştı, son bir umudum. Antrenörümle taktikleri belirledik ve Olimpiyat kotasını kazandık" dedi.

Beijing Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek olan 19 yaşındaki kısa pist sürat patencisi Furkan Akar, Erzurum'da bir stadyumda antrenman yaparken görülüyor, 17 Eylül 2021. (Fotoğraf Furkan Akar tarafından sağlanmıştır)

Xinhua'ya çevrim içi röportaj veren Akar, "Beijing'deki Olimpiyat Oyunları'nda, bir sporcular zirvesi olan böyle büyük bir etkinlikte ilk kez yarışacağım" dedi. Türkiye'de kısa pist sürat pateni eskiden çok popüler değildi, ancak özellikle gençler arasında yavaş yavaş tanınmaya başladı. Akar, kendi Olimpiyat yolculuğunun daha fazla Türk gencini bu spora çekmeye yardımcı olacağına inanıyor. Hatta giderek daha fazla sayıda kişi onunla iletişime geçiyor ve katılacağı yarışma hakkında sorular soruyor. Akar Xinhua'ya "Bu sporda öncülük yapıyorum. Zaman geçip, bir gün bu sporu bıraksam bile adım kalacak. Bunun için mutluyum" diye konuştu. Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, Türkiye'nin yedi kişilik küçük bir ekiple Olimpiyatlar'a katılacağını açıkladı.

Beijing Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek olan 19 yaşındaki pist sürat patencisi Furkan Akar, Erzurum'da bir stadyumda antrenman yaparken görülüyor, 17 Eylül 2021. (Fotoğraf Furkan Akar tarafından sağlanmıştır)

Türk sporcularının en zorlu rakipleriyle yüzleşmesi "çok önemli" diyen Akar, "Olimpiyat Oyunları çok farklı bir deneyim. En iyiler orada olacak" ifadelerini kullandı. Akar'ın Beijing'deki en zorlu rakipleri Güney Kore ile Çin'den katılan sporcular olacak. Genç atlet, bu ülkelerin sporcuları için "Bizden daha iyiler" dedi ancak hemen ardından yarış ortamının çok farklı olduğunu ve yarış başladığında her an her şeyin değişebileceğini söyledi.

Afganistan'ı vuran depremin izleri Afganistan'ı vuran depremin izleri
Çin'in başkenti Beijing'deki Olimpiyat Kulesi'nde sergilenen 2022 Beijing Kış Olimpiyatları Olimpiyat meşalesi, 20 Ekim 2021. (Fotoğraf: Wang Yong/Xinhua)

Akar, her geçen gün Olimpiyatlar'a dair heyecanının ve üzerindeki baskının arttığını, ancak buza çıkıp paten kaymaya başladığında tüm bunların üstesinden geleceğine inandığını belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI