BEİJİNG, 23 Ocak (Xinhua)4 Şubat'ta yapılacak açılış törenine hazırlık olarak gerçekleştirilen tam-faktörlü provada yaklaşık 4.000 katılımcı yer aldı. Organizatörlere göre, soğuk hava ve Kovid-19 pandemisi nedeniyle süresi 100 dakikaya indirilen ve düşük karbonlu, bilimsel ve teknolojik inovasyonların ön plana çıkarıldığı açılış töreni insanlık için ortak bir geleceği olan bir topluluk kurma ve "sade, güvenli ve görkemli" bir Olimpiyat Oyunları sunma arzusunu ifade ediyor. Beijing ilk "çifte Olimpiyat kenti" olarak tarihe geçmeye hazırlanırken Beijing 2008'in açılış ve kapanış törenlerinin de yönetmenliğini yapan Zhang Yimou da hem Yaz hem Kış Oyunları'nın törenlerinin yönetmenliğini üstlenen ilk kişi olacak.

'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri 'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri

Kış Olimpiyat Oyunları, geleneksel Çin ay takvimindeki 24 güneş evresinden ilki olan ve baharın başlangıcına işaret eden "Lichun" ile aynı tarihe denk gelen 4 Şubat'ta başlayacak. Zhang'a göre, sıcak ve büyüleyici bir gala sunma çabasının bir parçası olarak "Lichun", açılış töreninde de önemli bir öğe olacak. Beijing 2022 organizasyon komitesi açılış ve kapanış törenleri departmanı müdürü Chang Yu, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın açılış ve kapanış törenlerinin planlarının teyit edilmesinin Mart 2021'e kadar tamamlandığını ve aylar süren hazırlığın ardından provanın artık son aşama olduğunu söyledi. Olimpiyat Yayınları Servisi (OBS) CEO'su Yiannis Exarchos, Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninin 2008 Yaz Oyunları'nın açılış töreninden çok farklı, ancak onun kadar etkileyici olacağını ve kesinlikle kaçırılmaması gerektiğini söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI