LONDRA, 6 Aralık (Xinhua) İngiliz Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) bu rakamın, Cumartesi günkü toplam 160 vakaya göre yüzde 50'nin üzerinde bir artışa işaret ettiğini belirtti. Pazar günü yayımlanan resmi verilere göre İngiltere'de 43.992 kişinin daha Kovid-19 testinin pozitif çıkmasıyla birlikte ülkedeki toplam koronavirüs vaka sayısı 10.464.389'a ulaştı.

Ülkede ayrıca 54 koronavirüs kaynaklı can kaybı daha bildirildi. Böylece İngiltere'deki koronavirüs kaynaklı toplam can kaybı sayısı 145.605 oldu. Bu sayılar sadece ilk pozitif testlerinden itibaren 28 gün içinde hayatını kaybedenleri içeriyor. Son veriler, İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid'in, 12 yaş üzerindeki çocuklar dahil İngiltere'ye yurtdışından gelen herkesin Salı günü saat 04.00 (GMT) itibarıyla uçuş öncesi test yaptırmasının gerektiğini açıklamasının ardından geldi. Javid, söz konusu testin uçuştan önceki son 48 saat içerisinde yaptırılması gerektiğini sözlerine ekledi. Ayrıca bugün saat 04.00 (GMT) itibarıyla Nijerya, kırmızı seyahat listesine alındı.

Geçen ayın sonlarına doğru Omicron varyantının ilk kez tespit edilmesinin ardından bu listeye birçok güney Afrika ülkesi dahil oldu. Yeni seyahat kurallarına ilişkin BBC'ye konuşan Bilimsel Pandemik Grip Modelleme Grubu (Spi-M) üyesi Profesör Mark Woolhouse, "Eğer bir Omicron dalgası yaşayacaksak bu dalganın seyrinde önemli bir fark yaratmak için çok geç kalındığını düşünüyorum" dedi. Son verilere göre İngiltere'de 12 yaş ve üzeri kişilerin yüzde 88'inden fazlası ilk doz aşılarını, yaklaşık yüzde 81'i ise her iki dozu da olmuş durumda. Yüzde 35'i aşkın bir kesim, koronavirüs aşısının takviye dozunu da yaptırdı. Hayatı normal seyrine döndürme gayreti içindeki İngiltere, Çin, Almanya, Rusya ve ABD gibi ülkeler koronavirüs aşılarını uygulamak için zamanla yarışıyor.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Editör: İRFAN KARSLI