Çin, Taiwan'a silah satışı yapan ABD'li askeri şirketlere karşı önlem uygulayacak Çin, Taiwan'a silah satışı yapan ABD'li askeri şirketlere karşı önlem uygulayacak

BEİJİNG, 15 Eylül (Xinhua) -- Çin Su Kaynakları Bakanlığı, Shanghai'ın yanı sıra Jiangsu, Zhejiang ve Anhui eyaletlerinde sel felaketine karşı dördüncü seviye acil durum uyarısı yaptı. Bakanlık Cumartesi günü yaptığı uyarıda, yaklaşan Bebinca Tayfunu'nun şiddetli yağışlar getireceğini ve ülkenin güneydoğusundaki bölgelerde bazı orta ve küçük nehirlerin su seviyelerinin uyarı eşiklerini aşmasının beklendiğini duyurdu.

Bakanlık, etkilenen bölgelerdeki küçük ve orta ölçekli nehirlerde ve dağlardan gelebilecek sellerde taşkınların önlenmesinin, insanların can ve mal güvenliğini sağlamak açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Çin'in dört kademeli sel kontrolü acil durum müdahale sisteminde birinci seviye en şiddetli durumları gösteriyor. Acil Durum Yönetimi Bakanlığı'na göre, Bebinca Tayfunu Pazar gecesinden Pazartesi sabahına kadar Zhejiang'daki Taizhou'dan Jiangsu'daki Qidong'a kadar kıyı boyunca karada etkili olacak ve bu bölgelerde şiddetli yağışa neden olacak.

Kaynak: rss