Sağlık

Başbakan Morrison: Avustralya'nın sınırları süresiz kapalı kalacak

News Corp Sunday gazetesine röportaj veren Morrison, Kovid-19 dünya çapında yayılmaya devam ederken Avustralyalıların ülke sınırlarını uluslararası yolculara yeniden açmaya "i...

Abone Ol

News Corp Sunday gazetesine röportaj veren Morrison, Kovid-19 dünya çapında yayılmaya devam ederken Avustralyalıların ülke sınırlarını uluslararası yolculara yeniden açmaya "isteği" olmadığını söyledi. "Şu anda bunun için bir istek görmüyorum" diyen Morrison, "Şu anda gördüğümüz şey, pandeminin hiçbir yere gitmediğini insanların anlaması. Tek bildiğim, onun (Kovid-19) tekrar içeri girmesine izin verirseniz, bir daha çıkartamazsınız. Bu eşiği geçtiniz."

Hükümet daha önce, yetişkin nüfusun Kovid-19'a karşı aşılanmasından sonra sınırların yeniden açılacağını duyurmuştu. Fakat Morrison, böyle olacağının garantisini veremeyeceğini söyledi. Avustralya Başbakanı, henüz "bulaşmanın önlenebilir olduğuna dair dikkate değer klinik kanıt " bulunmadığını söyledi.Morrison, "Avustralyalıların şu anki yaşama şeklimizin sürdürülmesini istediklerini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Pazar sabahı itibarıyla Avustralya'da 2,63 milyon aşı yapıldı. Hükümet başlangıçta tüm nüfusu Ekim ayına kadar aşılamayı planlamıştı fakat ilk aşamalarda ortaya çıkan tedarik sorunları nedeniyle bu plan sekteye uğramış ve umutlar suya düşmüştü. Bu arada Morrison, hükümetin aşılanan kişilere daha fazla özgürlük verilmesiyle ilgili çalışmasına devam ettiğini söyledi.

Avustralya Başbakanı, "Bundan sonra atılabilecek en büyük adım, aşılanmış Avustralyalıların, bunun bulaşıcılığı engellediğine dair net kanıtlara dayanarak, otelde karantina altına alınmak zorunda kalmadan seyahat edip Avustralya'ya geri dönebilmeleri olacak. En iyisi olarak, sadece daha az kısıtlayıcı nitelikte olan bir tür ev karantinasına girmemiz gerekecek" dedi.