Çin'de kazılan antik mezarlar 2000 yıl öncesine dair önemli veriler sağladı Çin'de kazılan antik mezarlar 2000 yıl öncesine dair önemli veriler sağladı

Bangladeş'in başkenti Dakka'da artık neredeyse yılın her zamanı sokakta satılan yiyeceklerden bulmak mümkün. Soğuk kış günlerinde geleneksel el yapımı kış tatlısı "Pita" çeşitleri herkesi cezbediyor. Pitalar çoğunlukla tatlı oluyor; soğuk tüketilen çeşitleri de bulunuyor. Bazıları yılın her zamanı, bazıları ise sadece belirli mevsimlerde yapılıyor. Kış sezonunda yapılan Pitalar en lezzetli olanlar olarak öne çıkıyor.

Bangladeş'in başkenti Dakka'da "Pita" denilen kış tatlılarından yemek için, yol kenarına kurulmuş bir tezgahın başına toplanan insanlar, 22 Aralık 2020. (Fotoğraf: Xinhua) Bangladeş'in başkenti Dakka'da bir sokak satıcısı "Pita" denilen kış tatlılarından yapıyor, 22 Aralık 2020. (Fotoğraf: Xinhua) Bangladeş'in başkenti Dakka'da bir sokak satıcısı "Pita" denilen kış tatlılarından yapıyor, 22 Aralık 2020. (Fotoğraf: Xinhua) Bangladeş'in başkenti Dakka'da bir sokak satıcısı "Pita" denilen kış tatlılarından yapıyor, 22 Aralık 2020. (Fotoğraf: Xinhua) Bangladeş'in başkenti Dakka'da "Pita" denilen kış tatlılarından yemek için, yol kenarına kurulmuş bir tezgahın başına toplanan insanlar, 22 Aralık 2020. (Fotoğraf: Xinhua) Bangladeş'in başkenti Dakka'da bir sokak satıcısı yol kenarına kurduğu tezgahında "Pita" denilen kış tatlılarını gösteriyor, 22 Aralık 2020. (Fotoğraf: Xinhua) Bangladeş'in başkenti Dakka'da bir sokak satıcısı yol kenarına kurduğu tezgahında "Pita" denilen kış tatlılarını gösteriyor, 22 Aralık 2020. (Fotoğraf: Xinhua) Bangladeş'in başkenti Dakka'da yol kenarına kurulan bir tezgahta "Pita" denilen kış tatlılarından yiyen bir erkek, 22 Aralık 2020. (Fotoğraf: Xinhua) Bangladeş'in başkenti Dakka'da yol kenarına kurulan bir tezgahta "Pita" denilen kış tatlılarından yiyen insanlar, 22 Aralık 2020. (Fotoğraf: Xinhua) Bangladeş'in başkenti Dakka'da yol kenarına kurulan bir tezgahta "Pita" denilen kış tatlılarından yiyen kız çocukları, 22 Aralık 2020. (Fotoğraf: Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI