Kültür - Sanat ve Tarih

Bangladeş'in geleneksel kahvaltılık pidesi Bakorkhani

Bakorkhani Babür döneminden kalma geleneksel bir unlu mamuldür. Çoğunlukla un, süt, tuz, peynir ve tatlandırıcı malzemelerle yapılan bu yuvarlak gevrek pide, Bangladeş'in başk...

Abone Ol

Bakorkhani Babür döneminden kalma geleneksel bir unlu mamuldür. Çoğunlukla un, süt, tuz, peynir ve tatlandırıcı malzemelerle yapılan bu yuvarlak gevrek pide, Bangladeş'in başkenti Dakka'nın eski kesiminde sevilen bir kahvaltılık atıştırmalık olarak yaygın bir şekilde tüketiliyor.

Bangladeş'in başkenti Dakka'daki bir dükkanda Bakorkhani yapan insanlar, 23 Şubat 2021. (Fotoğraf: Xinhua)
Bangladeş'in başkenti Dakka'daki bir dükkanda bir kişi Bakorkhanileri tandıra diziyor, 23 Şubat 2021. (Fotoğraf: Xinhua)
Bangladeş'in başkenti Dakka'daki bir dükkanda bir kişi tandırda Bakorkhani pişiriyor, 23 Şubat 2021. (Fotoğraf: Xinhua)
Bangladeş'in başkenti Dakka'daki bir dükkanda satışa sunulan bir tepsi dolusu Bakorkhani, 23 Şubat 2021. (Fotoğraf: Xinhua)
Bangladeş'in başkenti Dakka'daki bir dükkanda bir kişi satışa sunulan Bakorkhanileri gösteriyor, 23 Şubat 2021. (Fotoğraf: Xinhua)
Bangladeş'in başkenti Dakka'daki bir dükkanda satışa sunulan bir tepsi dolusu Bakorkhani, 23 Şubat 2021. (Fotoğraf: Xinhua)